"Hírünk, nevünk messze száll..."

Kedves Látogatóink!

2009-ben indítottuk el a József Attila Könyvtár honlapján a "Hírünk, nevünk messze száll..." című helyismeret internetes "különgyűjteményünket". Ezen az oldalon azoknak a személyeknek (írók, költők, képzőművészek, sportolók, "érdekes emberek", stb.), közösségeknek a nevét, életrajzát  és internetes kapcsolatait gyűjtjük egybe, amelyek akár tevékenységük, akár életük valamilyen eseménye kapcsán kötődnek, kötődtek városunkhoz,  és szűkebb-tágabb környezetünkben vagy akár világszerte  is ismertté váltak.
A gyűjtemény látogatottsági adatai is azt jelezték, hogy sokan kedvelik és használják a könyvtárnak ezt a szolgáltatását is. Éppen ezért gondoltunk arra, hogy az oldalak átszerkesztésével könnyebb, gyorsabb, több szempontú visszakeresést kellene biztosítani látogatóinknak.
2016. március 30-tól már megújult felülettel, új szolgáltatással várjuk az érdeklődőket. Legfontosabb újdonság, hogy már tárgyszavakra pl. foglalkozás, kitüntetés is lehet keresni. Az új szolgáltatások minél előbbi teljes körű biztosítása folyamatos feladatunk! A már eddig is meglévő szolgáltatásaink (pl. név szerinti keresés) továbbra is teljes körűek.

Az oldal tartalma folyamatosan bővül. Célkitűzésünk, hogy egyre bővebb, sokoldalúbb információt gyűjtsünk össze és tegyünk hozzáférhetővé mindazokról, akik nem csak önmaguk, hanem városunk "hírét, nevét is messze vitték, viszik..."