Útvonal: Képtár / Könyvtári események, rendezvények

2018

23
2018.11.22. Schlitterné Nyuli Anna: RÉGI DUNAPENTELEI TÖRTÉNETEK - Könyvbemutató

Autentikusan, az eredeti kézirat mentén adja közre a Pentele Baráti Kör Schlitterné Nyuli Anna történeteit az 1930-es évektől a városépítésig. Hosszú távra tervez a Pentele Baráti Kör támogatását bíró szerkesztő csapat. További kiadásra várnak Panni néni történetei. A könyv szerkesztője Kemény Lajosné, a borítón Kaizler Gitta festménye szerepel az őszi Dunapenteléről. Az Előszót Jakóné Fekete Teréz helytörténész írta. A kötetet Pálinkás Bertalan méltatja.

3   66
2018.10.01-07. Országos Könyvtári Napok

 

 

 

 

A Gyerekkönyvtár rendezvényeit lásd a honlapjukon.

116
2018.06.09. ESŐNAP! Találkozzunk a könyvtárban! KÖNYVTÁR - KÖNYVHÉT - KÖNYVTÉR

A 89. Ünnepi Könyvhét és a 17. Gyermekkönyvnapok alkalmából a könyvtár egész napos programokkal, a Libri és a Líra-Móra könyvesbolt könyvheti újdonságokkal várja a látogatókat!

 

11
2018.06.07. Könyvheti vendégünk: SZABÓ T. ANNA, írónő

A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok alkalmából.

18
2018.06.01. Emlékkiállítás Vágó Józsefné Héjja Ilona alkotásaiból

Vágó Józsefné Héjja Ilona (1943 - 2018) gyermekkönyvtáros. 1969. augusztus 15-től a dunaújvárosi József Attila Városi és Járási Könyvtárban helyezkedett el. 1971-től nyugdíjazásáig gyermekkönyvtárosként dolgozott.

A mindennapi teendők lelkiismeretes elvégzése mellett, sok-sok színes, hasznos sokoldalú gyermekfoglalkozást vezetett. Ica mindig arra ösztönözte a gyerekeket, hogy egy életre szóló, bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a könyvekkel, a bennük feltáruló világgal. Emellett rajztanárként, művészetet értő és kedvelő emberként nagy hangsúlyt fektetett az esztétikai nevelésre is.

Szívesen és lelkesen tartott több száz könyvtárbemutató foglalkozást, könyvtári órákat általános iskolások számára, és a rá jellemző lelkesedéssel, lelkiismeretességgel kezdett a városi mesemondó verseny megszervezéséhez is, ami mai napig megrendezésre kerül minden évben a gyerekkönyvtárban. Szerette a munkáját és a gyerekeket. Arra törekedett, hogy a gyermekolvasók életkoruknak, érdeklődésüknek megfelelő hasznos és irodalmilag értékeskönyveket olvassanak, rendszeres olvasókká váljanak.

19
2018.04.12. KÖLTÉSZET NAPJA a könyvtárban a GARABONCIÁS együttessel

"A Garabonciás Együttes  1991-ben alakult a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Muzsikánk műfaji meghatározására leginkább az ’énekelt vers’ vagy a ’megzenésített vers’ kifejezéseket alkalmazzák, de a ‘folkzene’, vagy a ‘worldmusic’ elnevezéseket sem szoktuk visszautasítani."