Útvonal: Képtár / Könyvtári események, rendezvények

2021

9
2021.06.24. KÖNYVBEMUTATÓ - Tarja Kauppinen: A nép igazsága


Az írónő 2018-ban nyerte el a "[bekezdés]-díjat első önálló kötetével, A nép igazsága című fergeteges humorú szatírikus regényével, amely azonnal meghozta számára a sikert. Kinek szól? Azoknak a történelmi érdeklődésű, cinikus felnőtteknek, akik szkeptikusak korunk erkölcsi normáival szemben, és hajlandóak kacagni azon az őrületen, amiben élnünk adatott.
"Azért alkotok álnéven, hogy különválasszam a magánéletet az alkotóitól. Írói nevem Havasfelföld világához kapcsolódik, ahol regényem és több novellám is játszódik."

61
2021.09.04. KÖNYVTÉR

KÖNYVTÉR a Városháza téren. Szeptember 4-én, szombaton  DUNAÚJVÁROS 70 jegyében és a 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából újra várt mindenkit a könyvtár! Színes egész délutános programokkal, a Quintia együttes, Farkas Erik zenés műsorával, Beretka Ádám koncertjeivel, helytörténeti pavilonnal, kiállítással, kézműveskedéssel, szocreál sétákkal.

6
2021.09.28. Dr. Koós Krisztina: TEJÚTVESZTŐ - Könyvbemutató

Beszélgetés Dr. Koós Krisztina gyermek-gasztroenterológussal a könyvről és a gyermekkori tejfehérje allergia problémájáról.

A doktornő beszélgetőtársa Nyulasi Zsolt újságíró.

9   201
2021.10.04-10. ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

"Együtt. Működik!" 

A hét minden napján előadásokkal, kiállítással, várostörténeti estékkel, mesével, játékkal, táncházzal és családi programokkal vártuk olvasóinkat.

Egész héten FOLYÓIRAT-árusítás, HELYISMERETI KVÍZ, ILYENEK VOLTUNK... várostörténeti KIÁLLÍTÁS és vetítés a DTV műsoraiból. Emlékek versben, prózában és képekben a városépítés 70. évfordulója alkalmából.

12
2021.12.10. FÓKUSZBAN A NAGYBŐGŐ - zenés hangszerbemutató

Pengő Csaba és Bögöthy Ádám ismeretterjesztő előadása, amelyen a nagybőgőt ismertették meg a közönséggel. Ezen az alkalmon egy nagyon színes, stílusokon átívelő hangszerbemutató műsorral várta a két zenész a zeneszeretőket.

9
PILINSZKY és ÉN

Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője és Törőcsik Franciska, színésznő egy új zenés, irodalmi eladással készült, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik századunk egyik legjelentősebb költőjének.

A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét vitték közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

9
VÁROSTÖRTÉNETI ESTÉK: Építészet, építkezés Sztálinvárosban

Prakfalvi Endre művészettörténész előadása, akinek fő kutatási területe a 20. századi magyar építészet története. Vendégünk volt Szabó Imre, Dunaújváros főépítésze is.